Verhuis uitgesteld

Onze heropening op 26 augustus moet helaas tot nader order uitgesteld worden. De elektriciteit van het nieuwe gebouw werd nog niet goedgekeurd, waardoor er geen klanten binnen mogen. Wij hopen snel met beter nieuws te kunnen komen! In ieder geval worden bestaande lidmaatschappen nadien verlengd met de volledige duur die we niet open geweest zijn.

Instrumentheek verhuist naar de nieuwe Deelfabriek!

De Instrumentheek verhuist naar de nieuwe Deelfabriek met als nieuw adres Rijkswachtstraat 5, 8500 Kortrijk. Ook veranderen de openingsuren. In plaats van op dinsdag openen we nu op woensdag van 16u tot 19u.
Om alles in goed banen te lijden sluiten we eventjes de deuren zodat we alles kunnen organiseren. Op 15 juli moeten alle toestellen ingeleverd zijn, dit is tevens de laatste keer op de oude locatie. We heropenen de Instrumentheek op de nieuwe locatie op 26 augustus.

Dankudag

Nu zaterdag, 30 oktober zijn we uitzonderlijk gesloten. Onze vrijwilligers worden namelijk getrakteerd op een dank u dag! We zien jullie vanavond of volgende week dinsdag/zaterdag graag terug.

Feestdag

Op zaterdag 1 mei zijn wij gesloten wegens feestdag. Uitgeleende toestellen kunnen de eerstvolgende keer teruggebracht worden zonder gevolgen!

Corona maatregelen

Het is voorjaar en dat zullen we bij de Instrumentheek geweten hebben. Daarom is het, in het kader van de coronamaatregelen, nog steeds belangrijk om telkens een afspraak te maken voor uw bezoek bij ons, zowel voor het uitlenen als terugbrengen van uw werkmaterialen!
We hebben hier reeds een mail voor uitgestuurd maar sinds vandaag staat de link hiervoor ook op onze homepage: http://www.instrumentheek.be
Tot binnenkort!

Heropening

Goed nieuws, want op dinsdag 5 januari gaat de Instrumentheek terug open!
Belangrijk hierbij is dat er vanaf nu met een reservatie systeem gewerkt wordt. Het is dus niet meer mogelijk om gewoon langs te komen zonder afspraak! Reservaties kunnen hier gemaakt worden: https://outlook.office365.com/.../Deelfabriek1.../bookings/ En er is meer goed nieuws. We hebben namelijk beslist om alle bestaande lidmaatschappen automatisch met twee maanden te verlengen om de voorbije sluitingstijd te compenseren. Je hoeft hiervoor niets te doen; dit wordt automatisch in ons systeem aangepast.
Hopelijk tot binnenkort!
Team Instrumentheek.

Verlenging sluiting

De Instrumentheek blijft nog zeker tot 5 januari gesloten. Dit omdat het binnenkort toch weer feestdagen zijn en ondertussen blijven de regels zodanig streng dat we correcte dienstverlening niet kunnen garanderen.
Onze excuses voor het ongemak.

Sluiting corona

Helaas zullen we de Instrumentheek weer moeten sluiten voor de komende zes weken. Morgen zijn we nog open om de uitgeleende toestellen terug te kunnen brengen. Nieuwe toestellen kunnen niet meer uitgeleend worden. Bedankt voor uw begrip. Samen geraken we hierdoor!

Nationale feestdag

Wegens de nationale feestdag zullen wij morgen gesloten blijven. Geniet van het mooie weer!

Heropening

Beste leden,
Goed nieuws!
De meeste winkels zijn ondertussen weer open en ook de Deelfabriek heeft groen licht gekregen om te heropenen. De Instrumentheek zal daarom heropenen op zaterdag 30 mei. De volgende regels dienen in acht genomen te worden: - Er zullen markeringen aangebracht worden in de Deelfabriek om de afstand te garanderen, gelieve deze te respecteren. - Slechts 1 persoon wordt toegelaten per keer aan onze balie. Gelieve alleen te komen. - Niemand wordt toegelaten in de ruimte met toestellen. Ontleende toestellen zullen door onze medewerkers klaar gezet worden bij de deur. - Binnengebrachte toestellen dienen eveneens bij de deur afgezet te worden. Onze medewerkers zullen deze ontsmetten en controleren alvorens terug met iemand anders mee te geven. - Mondmaskers zijn niet verplicht maar worden sterk aangeraden. Deze maatregelen zullen gelden zolang dit nodig geacht wordt.
Bedankt voor uw begrip en hopelijk tot binnenkort!
Spread the word!

Corona maatregelen

De overheid heeft de quarantaine-maatregelen verlengd, en ook wij dienen ons hieraan te houden. De Instrumentheek blijft dus nog zeker enkele weken gesloten. Er wordt een e-mail verstuurd naar alle leden wanneer we heropenen. We hopen dit zo snel mogelijk te kunnen doen!
Dank voor uw begrip.

Tijdelijke sluiting Corona

Ook bij de Instrumentheek dienen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Dit betekent dat we helaas even de deuren moeten sluiten. In eerste instantie gebeurt dit tot zaterdag 4 april, maar dit kan nog verlengd worden. Alle leden krijgen hierover binnenkort ook een e-mail.
Leden die nog uitgeleend materiaal in bezit hebben kunnen dit kostenloos bijhouden tot we weer open kunnen gaan.
Hopelijk tot binnenkort!

Cijfers en statistieken

In 2019 werden in totaal maar liefst 851 uitleningen verricht. De aanhangwagen was koploper met 24 uitleningen in 2019. Over de jaren heen wint echter de kettingzaag KTZ020 met 43 uitleningen in totaal (sinds ons computersysteem in gebruik werd genomen tenminste). Andere toestellen die in de top 10 meest uitgeleende terug te vinden zijn: boorhamer, verstekzaag, schroefboormachine, hakselaar, slijpschijf, hogedrukreiniger en tuinfrees.
Op naar een hoop nieuwe records in 2020!

Sluiting feestdagen

Beste klussers,
Volgende zaterdag 23 november zullen wij gesloten blijven. Eventueel uitgeleende toestellen kunnen op dinsdag of de volgende zaterdag terug gebracht worden.
Tevens zal de Instrumentheek gesloten blijven in het kerstverlof. Wij blijven open tot en met zaterdag 21 december en zijn daarna terug open op zaterdag 4 januari. Eventuele uitleningen op 21 december zijn hierdoor automatisch 2 weken geldig.
Namens het hele team wensen wij u prettige feestdagen!

Repair café

Nu zaterdag zijn wij uitzonderlijk open in de namiddag van 13u tot 17u in plaats van in de voormiddag. Op hetzelfde moment vindt namelijk een nieuwe editie van Repair Café plaats in de Deelfabriek. Allen tot dan!

Reservatiesysteem

Het online reservatiesysteem voor het uitlenen van materiaal werd "ontbugged" en zou nu voor alle actieve leden moeten werken - inclusief bevestiging na de reservatie! Men zegge het voort..

Inzamelactie en opendeurmoment deelfabriek

Voor wie ook graag eens de andere initiatieven in de deelfabriek zou verkennen is er morgen een opendeurmoment voorzien. De hele deelfabriek met al z'n initiatieven zal open zijn tussen 10u en 14u voor het grote publiek. De Instrumentheek zelf zal ook doorlopend open blijven tijdens deze openingsuren.
Hopelijk tot morgen!

Sluiting eindejaar

We zijn gesloten op dinsdag 25/12, zaterdag 29/12 en dinsdag 1/01 voor vanzelfsprekende redenen. Het team van de Instrumentheek en de mensen van de hele Deelfabriek wensen u een zeer prettige (en voor sommigen productieve) eindejaarsperiode toe!

Telefonisch bereikbaar

De Instrumentheek is vanaf heden ook telefonisch bereikbaar! Bel het nummer 0494 401533 tijdens onze openingsuren om uw reservatie vast te leggen, toestellen te verlengen of andere informatie te verkrijgen. Onze vrijwilligers van dienst zullen u graag verder helpen met al uw verzoeken.

Cijfers en statistieken

Sinds januari 2016 werden meer dan 500 uitleenbeurten verzorgd, waarbij een goeie 1500 toestellen werden gebruikt. Dank voor uw steun en op naar de volgende 500! Wij blijven het in ieder geval met plezier doen!

Vrijwilligers gevraagd!

De Instrumentheek groeit en bloeit, en we zijn op zoek naar extra vrijwilligers! Zie jij het zitten om de Instrumentheek open te houden op zaterdagen tussen 10 en 12? Laat van je horen op facebook of via e-mail!

Instumentheek later open

Wim is recent papa geworden (hoera!) en Jelle werkt twee weken vanuit het buitenland, met als gevolg dat de Instrumentheek vanavond pas vanaf 18u zal open zijn in plaats van het gebruikelijke 17u. Bedankt voor uw begrip!

Nieuwe locatie en openingsuren

Op 8 juli 2017 verhuist de Instrumentheek van de politiekazerne aan de Diksmuidekaai naar het gebouw van vzw effect in de Damastweversstraat 1. Tijdens deze verhuis zal de Instrumentheek niet open zijn voor uitleningen of terugbrengingen. Onderstaand een plannetje met de nieuwe locatie:

Gevel en ingang van het nieuwe gebouw:

Deze verhuis gaat tevens gepaard met nieuwe openingsuren (dinsdag in plaats van maandag):
Nieuwe openingsuren:

Maandag Gesloten
Dinsdag 17u00 – 20u00
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 10u00 – 12u00
Zondag Gesloten
Onze excuses voor eventuele veroorzaakte ongemakken en bedankt voor uw blijvende vertrouwen!

Nieuwe locatie

Na de opening van de Instrumentheek, inmiddels bijna een jaar geleden, stroomden de donaties aan sneltempo binnen. Al gauw werd duidelijk dat de voormalige drie metalen rekken niet zouden blijven voldoen aan de ruimte-vereisten. Het materiaal werd gestockeerd op, onder en naast de rekken. Middels de verworven opstartsubsidie van de provincie West-Vlaanderen werden bovendien nog een hoop nieuwe toestellen aangekocht. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie!

En dat is succesvol gebeurd. Met de hulp van Stad Kortrijk werden verschillende pistes onderzocht, met als resultaat: de oude politiekazerne in Diksmuidekaai 4 (Overleie). De Instrumentheek heeft daar zijn deuren feestelijk heropend op zondag 14 december.

Maandag 17u00 – 20u00
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 14u00 – 16u00
Zondag Gesloten


Op dezelfde locatie als de Instrumentheek bevindt zich sinds kort ook Repair Point. Hier kan men al zijn elektronische toestellen binnen brengen, om ze zonder vergoeding te laten herstellen. Een aanrader!
Tot binnenkort?

Instrumentheek geselecteerd voor Cuvée Kortrijk actie Delhaize

Op dinsdag 11 maart 2014 liep de eerste Cuvée Kortrijk actie ten voordele van A’kzie vzw op zijn einde. De wijnactie, een samenwerking tussen het OCMW van Kortrijk en Delhaize, bracht maar liefst 10.432 euro op! Instrumentheek werd geselecteerd als begunstigd goed doel voor de volgende wijnactie. Delhaize schakelt over van een Zuid-Afrikaanse wijn naar een heerlijke traditionele Franse Chardonnay. Per verkochte fles gaat 1 euro naar Instrumentheek vzw! Dit duwtje in de rug is een enorme meevaller voor het pas opgestarte concept. Wij hopen althans op een goede verkoop! Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad

Instrumentheek in stadskrant Kortrijk!

Instrumentheek vzw maakt zijn blijde intrede met een mooi artikel in de stadskrant Kortrijk in de editie van februari. Voor wie het artikel gemist heeft, u kunt het hier nog nalezen.

Brico plan-it Kortrijk wordt hoofdsponsor van Instrumentheek vzw

De grootste doe-het-zelf zaak van de streek gaat de samenwerking aan met onze Instrumentheek. Brico plan-it Kortrijk investeert in de uitleendienst door de schenking van tal van splinternieuwe powertools. Zo werd onze inventaris die wij beschikbaar stellen aan onze leden fors uitgebreid met onder andere: hakselaar, lazergeleide wipzaag, reciprozaag, nietjesmachine, pneumatische nagelset, cirkelzaag, lijmpistool, slijpbank, heggenschaar, multifunctionele powertool, soldeertoestel, verticuteermachine, industriële stofzuiger en bovenfreesmachine. Zoveel meer redenen om lid te worden bij ons!

Instrumentheek opgenomen in armoedebestrijdingsplan Kortrijk

Eén van de doelstellingen die Instrumentheek vzw opnam in de officiële statuten van de vereniging is het bestrijden van armoede en bevorderen van sociale cohesie. Ook stad Kortrijk merkte dit op en Instrumentheek werd opgenomen in het armoedebestrijdingsplan van de stad. We blijven verder zoeken en experimenteren in samenwerking met stad Kortrijk en OCMW hoe we ook de minder welstellende burgers kunnen “empoweren”. We houden u op de hoogte! Klik op onderstaande banner om meer te weten te komen over het armoedebestrijdingsplan en de rol van onze vereniging erin.

Ryan Dyment… Een bericht aan Instrumentheek.

Canadese pionier Ryan Dyment sprak de Kortrijkzanen toe vanuit zijn Toronto Tool Library via een videoboodschap op onze opening. Ongelofelijk om te zien hoe ver hij al staat en welke werktuigen hij na één jaar reeds tot de beschikking van zijn leden kan stellen. Een inspiratiebron voor Instrumentheek!

Bib leent werktuigen uit

“TOOL LENDING LIBRARY IS DE EERSTE IN HEEL WEST-EUROPA – Kortrijk krijgt een Tool Lending Library. Dat is een bib die geen boeken, maar werktuigen uitleent. Het initiatief is een primeur in ons land en zelfs in West-Europa. “Een uitstekende oplossing voor wie geen dure werktuigen zoals een boormachine wil of kan kopen”, zegt mede-oprichter Sam Weydts. De instrumentheek krijgt steun van bekend televisiemaker Lieven Scheire.” (Het Laatste Nieuws – artikel door Peter Lanssens)