Nieuwe locatie en openingsuren

Op 8 juli 2017 verhuist de Instrumentheek van de politiekazerne aan de Diksmuidekaai naar het gebouw van vzw effect in de Damastweversstraat 1. Tijdens deze verhuis zal de Instrumentheek niet open zijn voor uitleningen of terugbrengingen. Onderstaand een plannetje met de nieuwe locatie:

2017070109085227

Gevel en ingang van het nieuwe gebouw:

20170701090822724

Deze verhuis gaat tevens gepaard met nieuwe openingsuren (dinsdag in plaats van maandag):

Oude openingsuren:
Maandag 17-20u
Zaterdag 10-12u

Nieuwe openingsuren:
Dinsdag 17-20u
Zaterdag 10-12u

Daarnaast is het ook voor het team van de Instrumentheek zomer met bijhorende verlofperiodes. Daardoor zien wij ons genoodzaakt om op de volgende drie opeenvolgende zaterdagen gesloten te blijven:

Gesloten op:
Zaterdag 29 juli
Zaterdag 5 augustus
Zaterdag 12 augustus

Tijdens deze weken zullen wij wel open zijn op dinsdag.

 

Onze excuses voor eventuele veroorzaakte ongemakken en bedankt voor uw blijvende vertrouwen!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Nieuwe locatie

Na de opening van de Instrumentheek, inmiddels bijna een jaar geleden, stroomden de donaties aan sneltempo binnen. Al gauw werd duidelijk dat de voormalige drie metalen rekken niet zouden blijven voldoen aan de ruimte-vereisten. Het materiaal werd gestockeerd op, onder en naast de rekken. Middels de verworven opstartsubsidie van de provincie West-Vlaanderen werden bovendien nog een hoop nieuwe toestellen aangekocht.  Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie!

10750156_10152732336667530_4106645655132090149_o

En dat is succesvol gebeurd. Met de hulp van Stad Kortrijk werden verschillende pistes onderzocht, met als resultaat: de oude politiekazerne in Diksmuidekaai 4 (Overleie). De Instrumentheek heeft daar zijn deuren feestelijk heropend op zondag 14 december.

De openingsuren zijn hierbij veranderd als volgt:
Ma: 17u-20u
Wo: 14u-18u
Za: 14u-16u

Op dezelfde locatie als de Instrumentheek bevindt zich sinds kort ook Repair Point. Hier kan men al zijn elektronische toestellen binnen brengen, om ze zonder vergoeding te laten herstellen. Een aanrader!

Tot binnenkort?

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Instrumentheek geselecteerd voor Cuvée Kortrijk actie Delhaize

Op dinsdag 11 maart 2014 liep de eerste Cuvée Kortrijk actie ten voordele van A’kzie vzw op zijn einde. De wijnactie, een samenwerking tussen het OCMW van Kortrijk en Delhaize, bracht maar liefst 10.432 euro op! Instrumentheek werd geselecteerd als begunstigd goed doel voor de volgende wijnactie. Delhaize schakelt over van een Zuid-Afrikaanse wijn naar een heerlijke traditionele Franse Chardonnay. Per verkochte fles gaat 1 euro naar Instrumentheek vzw! Dit duwtje in de rug is een enorme meevaller voor het pas opgestarte concept. Wij hopen althans op een goede verkoop!

Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad

1330e190-aa15-11e3-94cc-7c021d685b6b_original.jpg.h380.jpg.568

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Instrumentheek in stadskrant Kortrijk!

Instrumentheek vzw maakt zijn blijde intrede met een mooi artikel in de stadskrant Kortrijk in de editie van februari. Voor wie het artikel gemist heeft, u kunt het hier nog nalezen.

Stadskrant februari

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Brico plan-it Kortrijk wordt hoofdsponsor van Instrumentheek vzw

De grootste doe-het-zelf zaak van de streek gaat de samenwerking aan met onze Instrumentheek. Brico plan-it Kortrijk investeert in de uitleendienst door de schenking van tal van splinternieuwe powertools. Zo werd onze inventaris die wij beschikbaar stellen aan onze leden fors uitgebreid met onder andere: hakselaar, lazergeleide wipzaag, reciprozaag, nietjesmachine, pneumatische nagelset, cirkelzaag, lijmpistool, slijpbank, heggenschaar, multifunctionele powertool, soldeertoestel, verticuteermachine, industriële stofzuiger en bovenfreesmachine. Zoveel meer redenen om lid te worden bij ons!

Brico plan-it

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Instrumentheek opgenomen in armoedebestrijdingsplan Kortrijk

Eén van de doelstellingen die Instrumentheek vzw opnam in de officiële statuten van de vereniging is het bestrijden van armoede en bevorderen van sociale cohesie. Ook stad Kortrijk merkte dit op en Instrumentheek werd opgenomen in het armoedebestrijdingsplan van de stad. We blijven verder zoeken en experimenteren in samenwerking met stad Kortrijk en OCMW hoe we ook de minder welstellende burgers kunnen “empoweren”. We houden u op de hoogte! Klik op onderstaande banner om meer te weten te komen over het armoedebestrijdingsplan en de rol van onze vereniging erin.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ryan Dyment… Een bericht aan Instrumentheek.

Canadese pionier Ryan Dyment sprak de Kortrijkzanen toe vanuit zijn Toronto Tool Library via een videoboodschap op onze opening. Ongelofelijk om te zien hoe ver hij al staat en welke werktuigen hij na één jaar reeds tot de beschikking van zijn leden kan stellen. Een inspiratiebron voor Instrumentheek!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Bib leent werktuigen uit

“TOOL LENDING LIBRARY IS DE EERSTE IN HEEL WEST-EUROPA – Kortrijk krijgt een Tool Lending Library. Dat is een bib die geen boeken, maar werktuigen uitleent. Het initiatief is een primeur in ons land en zelfs in West-Europa. “Een uitstekende oplossing voor wie geen dure werktuigen zoals een boormachine wil of kan kopen”, zegt mede-oprichter Sam Weydts. De instrumentheek krijgt steun van bekend televisiemaker Lieven Scheire.” (Het Laatste Nieuws – artikel door Peter Lanssens)

1526198_509575315816709_1203122248_n

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Instrumentheek van start in Café Congo in Kortrijk

“Een dienst waar je geen boeken, maar wel schroevendraaiers en drilboren kunt huren. Dat is de Instrumentheek die zaterdag opende in Café Congo in Kortrijk.” (Krant van West-Vlaanderen – zaterdag 25 januari 2014 om 14u41)
Lees hier het volledige artikel.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Iedereen beroemd

Instrumentheek was te gast op één bij het programma “Iedereen Beroemd”.
Het resultaat mag er wezen! Bekijk via deze link de mini-reportage:

http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/instrumenttheek

Posted in Uncategorized | Leave a comment